Fonden for Fynske Bank opfylder børnenes ønsker

Birkemose Golf Club fik midler af Fonden for Fynske Bank til at realisere 6. klasses projekt. 

Eltang skole & Børnehave har siden foråret kørt et tæt samarbejde med Birkemose Golf Club omkring projektet ”Golf gør børn klogere”.  Der blev inden samarbejdet etableret en børnebane i Birkemose Golf Club, som kan bruges med udstyr som golf, fodbold, disc samt mange andre motoriske øvelser.  Sådan en bane er med til at forbedre børnenes balance, koncentration, kondition m.m. samt styrke det sociale samvær.

Banen samt golfklubbens øvrige faciliteter, har Eltang Skole formået at inddrage i deres undervisning som et led i den nye skolereform, og det er med stor glæde for både børn og personale.

Skolen har fået øjnene op for hvad golf positivt kan bidrage med, hvis sporten præsenteres i øjenhøjde med brugeren. Derfor er alle Eltang Skoles lærer og pædagoger lært op i brugen af banen samt hvordan de bedst mulig integrerer golfklubbens faciliteter i deres hverdag.

Claus Valter klubmanager i Birkemose Golf Club er

begejstreret for samarbejdet med Per Nielsen, Skoleinspektør på Eltang Skole. Derfor har man som led i samarbejdet valgt at indmelde hele skolen inkl. børnehaven i Birkemose Golf Club. Herved har børnene mulighed for at benytte faciliteterne udenfor skoletiden. Børnehaven er ligeledes flittige brugere af golfklubbens faciliteter.

Det er vigtigt for Birkemose Golf Club, at brugerne bliver hørt, i forhold til hvad der kan skabe værdi for brugerne og hvorledes golfklubben kan bidrage til at eleverne ønsker at færdes i miljøet og benytte faciliteterne.

For at imødekomme brugerne, har 6. klasse på Eltang Skole haft et projekt, hvor de har belyst hvilke mangler og behov de så, ved de eksisterende faciliteter.

Børnenes ønsker var

  • En hytte
  • Bord/bænke sæt
  • Balancebane

Birkemose Golf Club vil gerne realisere udfaldet af elevernes projekt og søgte derfor Fonden for Fynske Bank om 110.000 kr. til udførelse af projektet. Fonden for Fynske Bank fandt projektet enorm interessant og vil glædelig

støtte op omkring et projekt der støtter børnenes faglige udvikling, selvværd og social trivsel.

Birkemose Golf Club, Dansk Golf Union og Eltang Skole & Børnehave er henrykte over tildelingen fra Fonden for Fynske Bank og glæder sig til at 6. klasses projekt er en realitet til sæsonstart i 2017.

Christian Møller fra Dansk Golf Union er ligeledes begejstret for det positive samarbejde der er opstået mellem Eltang skole og Birkemose Golf Club. Unionen ønsker at flere skoler og golfklubber lader sig inspirere af dette eksempel.

Birkemose Golf Club er en klub for alle og hvor fællesskabet er unikt. Dette projekt vil derfor også gavne klubbens medlemmer og gæster.

Filialdirektør Morten Skov og kunderådgiver Vivi Frydensbjerg, Fynske Bank kunne forleden overrække checken på 110.000 kr. til Claus Valter fra Birkemose Golf Club. Tilstede ved overrækkelsen var også Per Nielsen fra Eltang Skole, Christian Møller fra Dansk Golf Union og Mads Jakobsen, Marcus kauf­mann og Michelle Siebert fra 6 klasse.