Velkommen til Regelprøve BGC 2023

Navn
Email
1. 
Hvor mange køller må du max. have med i din golfbag ved starten af en runde?

2. 
Hvilket slag skal du til at slå, hvis du har slået det første slag out of bounds?

3. 
I dit første slag (drivet) på et hul rammer du ikke bolden (slår et luftslag). Hvad er situationen nu?

4. 
Du leder efter din bold i roughen og kommer til at træde på den, så den flytter sig. Hvad er din straf?

5. 
Din medspiller hjælper med at lede efter din bold i roughen, og han kommer til at træde på din bold, så den flytter sig. Hvad sker der?

6. 
Din bold ligger på greenen. Du putter bolden i hul, mens flaget står i hullet, og du rammer derved flagstangen. Hvad er din straf?

7. 
Din bold ligger under en fastgjort bænk. Du kan ikke komme til at spille bolden for bænken og vælger at droppe fri, men bliver det et drop med eller uden straf?

8. 
Det regner, og din bold kommer til at ligge i en vandpyt på fairway. Skal bolden spilles som den ligger, eller har du ret til at tage lempelse uden straf?

9. 
Du har slået dit drive ind under en busk i roughen, og du erklærer bolden uspillelig. Du vil hverken gå tilbage til teestedet eller droppe bagud, men vælger at droppe til siden - ikke nærmere hullet - med 1 strafslag. Hvor langt til siden må du droppe?

10. 
Din bold ligger i roughen i en situation, hvor du ret til lempelse uden straf. Du finder korrekt det nærmeste sted på banen, som er fri af den pågældende gene, som ikke er nærmere hullet, og som ikke er i et strafområde eller på en green. Hvor langt fra det sted må du droppe din bold?

11. 
Du har slået ud i en sø i den ene side af fairway. Søen er markeret med gule pæle. Må du, med straf, droppe en bold 2 køllelængder til siden fra det punkt, hvor den oprindelige bold sidst krydsede søens grænse?

12. 
Du slår din bold ud i en grøft, som er markeret med røde pæle. Alle på dit hold har øjnene åbne og ser præcis, hvor bolden går i grøften, men den ligger uspilleligt. Har det nogen indflydelse på dine droppemuligheder, at bolden bliver fundet?

13. 
Du slår din bold ud i en grøft, som er markeret med røde pæle. Du dropper fri af grøften, ifølge reglerne, men bolden triller tilbage i grøften og bliver væk. Hvad nu?

14. 
Din bold er i en bunker i et dårligt leje under normale forhold. Du erklærer den uspillelig. Kan du nu med 1 straffeslag droppe ud af bunkeren, på flaglinjen inden for 1 køllelængde?

15. 
Din bold ligger kun 25 meter fra hullet, men lige bag en bunker. Du vil slå over bunkeren, men kikser slaget, så bolden ender i bunkeren i et svært leje. Kan du erklære bolden uspillelig og med 1 straffeslag sætte en bold i spil fra det sted, hvor sidste slag blev slået?

16. 
Du har erklæret din bold uspillelig på fairway og dropper den med 1 strafslag knap 1 køllelængde fra dens oprindelige position. Bolden triller yderligere 1 køllelængde væk, men er stadig i lempelsesområdet. Skal den droppes om?

17. 
Du dropper en bold. Da bolden rammer jorden ruller den ca. 1/2 meter nærmere hullet stadig i lempelsesområdet, men ikke nærmere end boldens oprindelige position. Skal den droppes om?

18. 
Du spiller slagspil. Du slår til din bold på et tidspunkt, hvor det var din medslagspillers tur til at slå. Hvad nu?

19. 
Du spiller slagspil. Du slår dit drive fra et sted uden for teestedets grænser, og bolden ender midt på fairway. Du retter derefter din fejl ved at slå en bold korrekt inden for teestedets grænser. Hvor mange slag inkl. eventuelle strafslag har du nu brugt?

20. 
I en slagspilsturnering slår du dit drive fra et sted uden for teestedets grænser, og bolden ender out of bounds. Du retter derefter din fejl ved korrekt at spille en bold inden for teestedets grænser. Hvor mange slag inkl. eventuelle strafslag har du nu brugt?