Den 14. november på ’Verdens Diabetesdag’ er Viaplay aktuel med en ny dokumentar, der sætter fokus på livet som diabetiker under en pandemi. I dokumentaren, som hedder ‘Leve uden at dø –  pandamien med diabetes’, interviewer den svenske tv-vært Peter Jhide en række mennesker i Norden med diabetes – herunder også danske Line Maria Sørup som spiller golf i Birkemose Golf Club.

Omkring 280.000 mennesker i Danmark lever med diabetes og tilhører derfor gruppen af særligt udsatte, da de har højere risiko for at få et mere alvorligt sygdomsforløb end raske mennesker, hvis de bliver smittet med COVID-19.

Ny dokumentar fra Viaplay under titlen ’Leve uden at dø – pandamien med diabetes’ sætter netop fokus på, hvordan det er at leve med en kronisk lidelse som diabetes under COVID-19. I dokumentaren rejser den svenske tv-vært Peter Jihde rundt i Norden og taler med mennesker omkring, hvordan det er at leve med en lidelse som diabetes under en pandemi.

Her taler han blandt andet med danske Line Maria Sorup på 43 år der ligesom mange andre har diabetes. Her for fortæller hun hvordan golfspillet hjælper når man er diabetes patient.

For Line har pandemien været et ’wake up call’, der har gjort, at hun er begyndt at træne og spise sundere for bedre at kunne håndtere sin diabetes – og for at være bedre rustet, hvis hun skulle blive smittet med corona, fortæller hun.

”Vi har alle haft store udfordringer i løbet af det sidste år, men for diabetikere har det været værre end for mange andre mennesker. For denne patientgruppe har det virkelig været en tid, der handlede – og forsat handler – om at leve uden at dø”, fortæller tv-vært Peter Jhide.

Lørdag den 14. november kl. 20.00 er der premiere i hele Norden på programmet ”At leve uden at dø” på TV3, hvor nogle optagelser er fra Birkemose Golf Club i Kolding.

Stor tak til Line Maria for at deltage i programmet.